İzmir Tabip Odası'ndan sağlıkçılara mektup

İzmir Tabip Odası, koronavirüs sürecinde sağlıkçılara, yaşanan gelişmelere ilişkin mektup gönderdi.

İzmir Tabip Odası'ndan sağlıkçılara mektup

İzmir Tabip Odası, koronavirüs sürecinde sağlıkçılara, yaşanan gelişmelere ilişkin mektup gönderdi.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu koronavirüs sürecinde sağlıkçılara gelişmelerle ilgili mektup gönderdi. Mektupta, Sağlık Bakanlığı’nın sınırlı paylaşımlarında İzmir’in en çok vaka görülen ikinci il olarak görüldüğü ifade edilen mektupta, ısrarla talep edilmesine rağmen İzmir Tabip Odası İl Pandemi Kurulu’nda temsil edilmediği belirtildi. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de pandemiyle ilgili hiçbir veriyi kamuoyu ile paylaşmadığına da dikkat çekildi.

BAZI SAĞLIKÇILAR YOĞUN BAKIMDA

Mektupta, İzmir Tabip Odası’nın sınırlı verilere erişebildiğini ve bu verilere göre salgının başından bu yana Kovid-19 enfeksiyonu tanısı alan toplam sağlık çalışanı sayısı 447 olduğu hatırlatıldı. İzmir’de şimdiye kadar üç sağlık çalışanının koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ifade edilen mektupta, bazı sağlık çalışanlarının halen yoğun bakımda olduğu bilgisi paylaşıldı. Mektupta “Meslektaşlarımızdan yetersiz kişisel koruyucu ekipman (KKE)ile çalışma konusunda çok fazla duyum almaktayız. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi için çalışanlarla işbirliği yapılması önerilmiş, eşit ve adaletli bir görev paylaşımı için çaba harcanmıştır” ifadeleri yer aldı.

Hekim ve sağlık çalışanları, koronavirüs nedeniyle pozitif olduklarında çalıştıkları kurumlar tarafından iş kazası ve meslek hastalığı olarak yorumlanmadığına ve bu konuda resmi bildirimlerinin yapıldığına dair bilgi verilmediğine dikkat çekilen mektupta, “Konuyla ilgili olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve başhekimliklere yazı gönderilmesine karşın hala bildirim yapılmamaktadır” şeklinde bilgiler yer aldı.

HEKİMLER ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILIYOR

İktidarın salgın sürecinde sağlık çalışanlarının izinlerini yasaklandığı, istifa, emeklilik ve görev değişikliklerini askıya almasını eleştirilen mektupta, “Özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimler ücretsiz izne çıkarılmaya başlanmış, bir bölümünün ise gelirlerinde belirgin düşme olmuştur” ifadeleri yer aldı.