İzmir Tabip Odası açıkladı: Ailesine virüs bulaştırmak istemeyen ve kalacak yer bulamadığı için araçlarında yatan sağlık çalışanları var

İzmir Tabip Odası, İzmir’de ailesine virüs bulaştırmak istemeyen ve kalacak yer bulamadığı için araçlarında yatan sağlık çalışanları olduğunu belirterek sorunun acilen çözülmesini talep etti.

İzmir Tabip Odası açıkladı: Ailesine virüs bulaştırmak istemeyen ve kalacak yer bulamadığı için araçlarında yatan sağlık çalışanları var

Koronavirüs salgınına karşı en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarının barınma konusunda da büyük sıkıntı yaşadıkları ortaya çıktı.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada; sağlık çalışanlarının barınma konusunda büyük zorluklar yaşadıkları belirtilerek, “Odamıza iletilen başvurularda, Covid-19 test sonucu pozitif olan bazı sağlık çalışanları, virüsün ailesine ve yakınlarına bulaşma kaygısı yaşamaktadır. Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir” denildi.

İzmir Tabip Odasının açıklaması şöyle:

Covid-19 test sonucu pozitif olan ancak semptomları olmadığı için tıbbi durumu hastanede yatarak tedavi gerektirmeyen, evinde istirahati istenen çok sayıda sağlık çalışanı bulunmaktadır.

Odamıza iletilen başvurularda, Covid-19 test sonucu pozitif olan bazı sağlık çalışanları, virüsün ailesine ve yakınlarına bulaşma kaygısı yaşamaktadır. Odamıza iletilen başvurularda, bazı meslektaşlarımızın araçlarında konakladıkları, bazılarının otelde vs. yerlerde kalmak zorunda oldukları öğrenilmiştir.

Virüsün yayılım hızı ve sağlığa etkileri değerlendirildiğinde, sağlık çalışanlarının kaygılarının oldukça haklı olduğu değerlendirilmektedir.

Test sonucu pozitif olan ancak hastanede tedavi gerektirmeyen sağlık çalışanlarının evlerine gitmek yerine, mümkünse şehir merkezi dışındaki kamu kurumlarına ait dinlenme ve konaklama tesislerinde ağırlanması doğru bir yaklaşım olacaktır.

Bu nedenle, sağlık çalışanlarının barınma ihtiyaçlarının karşılanması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Odamız koordinasyonunda çalışma yapılması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da diğer kamu yurt veya misafirhanelerinin tahsis edilmesi konusunun ivedilikle ele alınmasını İzmir Tabip Odası olarak bugün resmî bir yazı ile sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve sayın İzmir İl Sağlık Müdürü’ne bildirdik.

Bu savaşta ön saflarda mücadele veren başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının kendileri de aileleri de kıymetlidir.

Onları sadece alkışlarımızla değil bu salgında bedensel ve ruhsal olarak da desteklemeliyiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.