İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri iş bıraktı!

İzmir Sınıf Tavrı Komitesi'nin destek verdiği eylemde işçiler tarafından "Asla Yalnız Yürümeyeceksin", "İş Emek Özgürlük" sloganları atıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri iş bıraktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Meslek Fabrikası’nda maske üretiminde çalışan işçiler, kadro hakkı ve çalışma hakkı için mücadeleye başladı. Oturma eylemi kararı alan işçiler, “Daimi iş istiyoruz. Haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.” dedi.

İzmir Sınıf Tavrı Komitesi’nin destek verdiği eylemde işçiler tarafından “Asla Yalnız Yürümeyeceksin”, “İş Emek Özgürlük” sloganları atıldı.

İşçilerin okuduğu basın metni şu şekilde:

“Basına ve kamuoyuna,

Bizler meslek fabrikası müdürlüğünde çalışan emekçileriz. Salgın hastalığın başlamasıyla eğitimlere ara verildi daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin izmir halkına ücretsiz maske üretimi kararı ile bizler burda gönüllü çalışmayı üstlendik. Bu süreçte kimseler evinden çıkmazken biz 28 eğitmen, Bayraklı kurs merkezinde maske üretimine başladık. 21 Mart 2020’de başladığımız iş ihale sözleşmesinin bitimiyle 28 aralık 2020’de işimize son verildi. Bizler işsizlik kaygısıyla bugünden itibaren oturma eylemi kararı aldık. Bu kararımız talebimiz olan taşerona son, belediyenin herhangi bir şirketinde daimi istihdam edilene kadar oturma eylemimimiz devam edecektir.

Sayın başkanım sesimizi artık duyun!
Daimi iş istiyoruz.
Haklarımız için sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz.”