İzmir Barosu'na polis ablukası!

Baro önündeki polis sayısının çokluğu dikkat çekerken, avukatlar da baronun önüne akın etmeye devam ediyor.

İzmir Barosu'na polis ablukası!

HABER MERKEZİ

AKP’nin baroları bölme planıyla ortaya attığı ‘çoklu baro teklifi’ne karşı basın toplantısı kararı alan İzmir Barosu polis ablukasına alındı.

Düzenlemeyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de çoklu barolar kurularak mevcut baroların bölünmesi hedefleniyordu. Avukat sayısı 5 binin üzerinde olan illerde, 2 bin üye ile yeni baroların kurulabilmesinin yolunu açan düzenlemeye barolardan tepki yükselmiş, Ankara’ya protesto yürüyüşü düzenlenmişti.

İzmir Barosu konuyla ilgili basın toplantısı yapacağını açıklarken, İzmir’deki avukatlar da baronun önüne akın etti.

Manifesto‘nun ulaştığı İzmir Barosu’na kayıtlı avukatlar, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yürümek isteyen avukatlara izin verilmediğini aktardı.

Baro önündeki polis sayısının çokluğu dikkat çekerken, avukatlar da baronun önüne akın etmeye devam ediyor.

Avukatlar, “Savunma susmadı, susmayacak” sloganları atıyor. Polis yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklarken; avukatlar bu engellemeyi ıslıklarla protesto ediyor.

Polisin ‘yürütmeme’ kararını protesto etmek isteyen avukatlar oturma eylemine geçti. İzmir Barosu’nun önünde oturmaya başlayan avukatlar, 23.00’e kadar baro önünde oturma kararı aldılar.

Oturma eylemi sloganlarla ve protestolarla sürüyor. İzmir Baro Başkanı Av. Özkan Yücel de bir konuşma yaparak avukatlara seslendi.

Yücel, “İnanıyorum ki burada olandan daha fazla arkadaşım savunmayı savunmak için İzmir Barosu’na doğru yola çıkmış durumdadır. Biz gücümüzü birlikte olmaktan alıyoruz. Bizi engelleyen zihniyet tarihin karanlık sayfalarında yerini bulacaktır. Yarına onlar değil biz kalacağız.” ifadelerini kullandı.