İYİ-SEN: Oğuz Orak'ı Öldüren Kölece Düzen

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) tarafından yayımlanan açıklamada, "Oğuz Orak'ın genç yaşta hayatını kaybetmesinin nedeni patronların kâr hırsıdır." ifadelerine yer verildi.

 İYİ-SEN: Oğuz Orak'ı Öldüren Kölece Düzen

24 Eylül’de Bayburt-Erzurum kara yolunun Kop Dağı mevkisindeki tünel inşaatında gaz sıkışmasına bağlı olduğu belirtilen patlamanın ardından yaralanan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilen işçilerden 21 yaşındaki Oğuzhan Orak dün hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz sene Kasım ayında 3 ay boyunca ücretlerini alamayan işçiler İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) öncülüğünde grev başlatmış ve kazanımla sonuçlanmıştı. Kop Dağı tüneli şantiyesinde meydana gelen patlamada yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden işçinin ölümüne dair İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası da bir açıklama yayımladı.

İYİ-SEN tarafından yapılan, “Oğuz Orak’ı Öldüren Kölece Düzen” başlıklı açıklama şöyle:

“KOP Dağı Tünel inşaatında dört gün önce yaşanan patlama sonucu 11 işçi arkadaşımız yaralandı. Yaralanan işçi arkadaşlarımız şantiyenin bulunduğu bölgedeki hastanede tedavi oldu.

Patlamada ağır yaralanan Oğuz Orak (21) dört gündür hastanede yaşam mücadelesi veriyordu. Bugün Oğuz yaşamını yitirdi.

Oğuz Orak’ın genç yaşta hayatını kaybetmesinin nedeni patronların kâr hırsıdır.

Patronların kölelik düzeni sürsün diye işçiler her gün şantiyelerde yaşamını yitiriyor. İktidar inşaat patronlarını cezalandırmak yerine yeni ihalelerle ödüllendiriyor.

İnşaat işçileri patronların sömürü çarkını kırarak yaşamını kendi eline alacaktır.”