'İyi Parti'den kayyımlara destek: Devletimize kaldırılan başı alırız

Yavuz Ağıralioğlu, partisinin kayyım kararlarına desteğini "Devletimize parmak sallayan herkesin parmağını kırarız, kaldırılan başı alırız. İsyan eden herkese müdahale ederiz." diyerek açıkladı.

'İyi Parti'den kayyımlara destek: Devletimize kaldırılan başı alırız

‘İyi Parti’ Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, HDP’li bazı belediyelere kayyım atanmasına kesin destek açıklaması yaptı.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Ağıralioğlu, kayyımla ilgili soruya yanıt verirken “Terörle mücadelede yakalanan ritmi beğeniyoruz. Güvenli bir ülkede yaşıyorsunuz. Bize bu imkanı sunan güvenlik güçlerimize, askerlerimize, polislerimize borcumuz var. Devletin terörle mücadelede yakaladığı ritmi beğeniyoruz ve destekliyoruz.” dedi.

“Devletimize parmak sallayan herkesin parmağını kırarız, kaldırılan başı alırız. İsyan eden herkese müdahale ederiz.” ifadesini kullanan Ağıralioğlu, “terör”e bulaşan herkese devletin hukukla her şeyi yapma hakkı olduğunu söyledi.

“DEVLETİN ELİNİ KUVVETLENDİRMEK İÇİN”

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeme getirdiği ‘memleket masası’ çağrısına gelen açıklamaları da değerlendiren Ağıralioğlu, şunları söyledi:

“Bu çağrıya AK Parti sözcülerinin verdikleri tepkileri milletin takdirlerine havale ediyoruz. İktidarın muhalefet ile siyasi başarılarını paylaşmamasını anlayabiliriz. Bu onların pek tabii haklarıdır. Lakin memlekette bu kadar dert varken derdi paylaşmama konusunda kıskanç olmamalarını tavsiye ederiz. Memlekette dertler paylaşılarak azaltılabilir. Bu fırsatı biz onlara sunduk. Takdir milletimizindir. Bu davete icabet ederler, etmezler, Cumhur İttifakı’nın ve iktidardaki arkadaşların bileceği iştir.”

Yavuz Ağıralioğlu, ‘memleket masası’ teklifinin devletin elini kuvvetlendirme teklifi olduğunu belirterek “Böyle zamanlarda iktidar milletin yanında olmalıdır demiyoruz. Devlet milletinin yanında olmalıdır diyoruz. Biz de bu saiklerle devletin milletin yanında olması lüzumunu devletin elini kuvvetlendirerek göstermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.