'İyi Parti'den ittifak açıklaması

İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Pervin Buldan'ın "Demokrasi İttifakı" çağrısına CHP'nin evet demesi halinde dahil olup olmayacakları sorusuna "Bizim bu ittifaka dahil olmamız mümkün değil" yanıtını verdi.

'İyi Parti'den ittifak açıklaması

İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Pervin Buldan’ın “Demokrasi İttifakı” çağrısına CHP’nin evet demesi halinde dahil olup olmayacakları sorusuna “Bizim bu ittifaka dahil olmamız mümkün değil” yanıtını verdi.

  • Ağıralioğlu, “Terörle arasına mesafe koymamış, PKK terör örgütüdür diyemeyen HDP ile bizim aynı ittifak içerisinde olmamız mümkün değil.” ifadelerini kullandı.
  • Ağıralioğlu, biz yeni sistemin yüzde 51 dayatması yüzünden CHP ile ittifakız, o da belediye seçimlerimizdeki ittifak yüzünden yeni siyasi partilerle birlikte üçlü bir ittifak sistemi olabilir.
  • Agıralioğlu, Cumhur ittifakına dahil olur musunuz sorusuna “Şartımız güçlendirilmiş parlementer sisteme geçilmesi başkanlık sisteminden vazgeçilmesidir.” diye yanıt verdi.