İÜ'de Psikoloji bölümü açık öğretime geçiyor!

İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi sitesinde Psikoloji bölümü açık öğretimde seçilebilecek bölümler arasında görülmesine rağmen, ders programı ve bölüm sorumlusu gibi detaylar hala belirsizliğini koruyor. 

İÜ'de Psikoloji bölümü açık öğretime geçiyor!

HABER MERKEZİ

İstanbul Üniversitesi, örgün öğretim bölümlerinden birisi olan Psikoloji bölümünü açık öğretim fakültesinde de açmaya hazırlanıyor. Bilimsel eğitim noktasında soru işaretlerine yol açan bu girişim, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Sosyal medya üzerinden tepki göstermeye başlayan öğrenciler, bu karardan duydukları rahatsızlıkları ifade ettiler. Tepki gösterenlerin ortak tepkisi ise aynı: Psikoloji bölümü açık öğretim olamaz.

Bugüne kadar örgün öğretim programında süren Psikoloji bölümünün açık öğretimde de açılması hakkında detaylar ise henüz verilmedi. İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi sitesinde Psikoloji bölümü açık öğretimde seçilebilecek bölümler arasında görülmesine rağmen, ders programı ve bölüm sorumlusu gibi detaylar hala belirsizliğini koruyor.

Detayları öğrenmek adına İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ile görüştük ve konunun ayrıntılarını sorduk.

AUZEF, İstanbul Üniversitesi’nde Psikoloji bölümünün açık öğretim programında da açılacağını doğrularken; kendilerinin de daha fazla bilgiye sahip olmadıklarını ifade ettiler.

Bölümün içeriğine, ne zaman öğrenci alınacağına dair bilgi vermeyen üniversite öğrenci işleri, “resmi duyuruları” takip ederek ilerleyen süreçte detayların öğrenilebileceğini söylemekle yetindi.