İTÜ'yü sarsan ölüm

Öğretim Görevlisi Burcu Demir, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okutman olarak görev yapıyordu.

İTÜ'yü sarsan ölüm

İstanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak görev yapan 38 yaşındaki Burcu Demir, İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde yaşadığı lojmanın 5. katından düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, psikolojik tedavi gördüğü iddia edilen Burcu Demir’in intihar ettiğini değerlendiriyor.

Sabah saatlerinde, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maslak’ta bulunan bir lojmanın 5. katından bir kadının düştüğünü görenler olayı sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

İhbarın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından İstinye Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Demir tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Öğretim Görevlisi Burcu Demir, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda okutman olarak görev yapıyordu.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

Soruşturma kapsamında Burcu Demir’in yaşadığı lojmanda araştırma yapan polis ekipleri, Demir’in odasında psikolojik tedavide kullanılan ilaçlar buldu. İlaçlara incelenmesi için el konulurken, Burcu Demir’in çevresinin de bilgisine başvuruldu.

Çalışmalarını sürdüren ekipler Burcu Demir’in intihar etmiş olabileceği ihtimalini değerlendirirken, İstanbul Teknik Üniversitesi de bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, “Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi Burcu Demir vefat etmiştir. Cenazesi 22 Şubat Cumartesi Günü Kütahya’da öğle namazına müteakip toprağa verilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve İTÜ Camiasına başsağlığı dileriz” denildi.