İTO Başkanı: Turizm merkezlerine giriş-çıkışların kaldırılması çok önemli bir adım

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın, ‘Bodrum´a gelmeyin çünkü sağlık imkanlarım kısıtlı’ açıklamaları hafızalarda yerini koruyorken seyahat sınırlamalarının kalkmasına ilişkin İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'ten 'turizm kentlerindeki ulaşım yasağının kaldırılmasını olumlu buluyoruz' açıklaması geldi

İTO Başkanı: Turizm merkezlerine giriş-çıkışların kaldırılması çok önemli bir adım

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu normalleşme süreci kapsamında Antalya, Muğla gibi turizm kentlerindeki ulaşım yasağının kaldırılmasını olumlu bulduklarını söyledi. İl girişlerinde oluşan uzun kuyruklar bilim dünyasını Koronavirüs’te ikinci dalga endişesiyle tedirgin ederken İTO Başkanı, “Çok önemli bir adım” diyerek değerlendirdi.

“ÖNEMLİ BİR ADIM”

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi kademeli normalleşmenin, 11 Mayıs’tan itibaren başladığını dile getiren Avdagiç, “Cumhurbaşkanımızın açıklamasında, ‘giriş-çıkış sınırlaması’ kaldırılan iller arasında Antalya ve Muğla gibi turizm merkezlerimiz de bulunuyor. Bunu çok önemli bir adım olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÖNLENDİRİCİ SAĞLIK BAKANLIĞI”

Avdagiç,  “Tüm sektörlerin rotasını belirleyecek olan Bilim Kurulu’dur, Sağlık Bakanlığı’dır. O yüzden bizler, turizm ve toplantı sektöründe yeni normale geçişte, ‘Koronavirüs Sertifikasyon’ kriterlerine harfiyen riayet etmeliyiz. Kültür ve Turizm Bakanlığının turizm işletmelerini kapsayan sertifikasyon örneği, dünyadaki ilgili teşkilatlar temel alınarak, hazırlandı. Burada ‘sosyal mesafeden hijyen uygulamalarına’, ‘misafir karşılamadan havuzlara’, ‘maskeden ateş ölçümüne’ kadar tüm başlıklar harfiyen belirleniyor. Bu ve buna benzer onlarca maddelerde nasıl hareket edilmesi gerektiği, sertifikasyonla karara bağlanıyor. Biz bunu önemsiyoruz. Çünkü bu kurallar, turizm sektörünü yukarıya doğru ivmelendirecek dayanak noktasıdır, zemin noktasıdır.”diye konuştu.