İTO Başkanı: 411 bin 368 üyemizle ‘sefer görev emri’ vaziyetindeyiz

Patron örgütü İTO, "411 bin 368 üyemizle tam bir ‘sefer görev emri’ vaziyetindeyiz." açıklaması yaptı. Diğer patron örgütleri de Hükümet'in yanında olduklarını açıkladı.

İTO Başkanı: 411 bin 368 üyemizle ‘sefer görev emri’ vaziyetindeyiz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İdlib’de hava saldırısı sonrası 33 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

“Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk halkı ve Ordumuz, şehitlerinin intikamını alacak ve bunun hesabını soracaktır.” diyen Avdagiç, “Sadece yüreğimizle değil, sadece duamızla değil, aynı zamanda bütün varlığımızla, canımızla, tüm maddi imkanlarımızla bu vatan görevinde devletimizin yanındayız ve emrindeyiz. İstanbul Ticaret Odası olarak 411 bin 368 üyemizle tam bir ‘sefer görev emri’ vaziyetindeyiz. İTO, Mehmetçiğe el uzatan rejim güçlerini ve destekçilerini yok etmek için üzerine düşen her vazifeyi yapmaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Diğer bazı patron örgütlerinin mesajları ise şöyle:

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: “İş dünyası olarak milletimizle birlikte devletimizin yanındayız. Bundan sonra bize düşen Başkomutanımızın emirlerini yerine getirmek olacaktır. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak. Milletimizin başı sağ olsun.”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle: “Milli egemenliğin, güvenlikten ticarete kadar her kademede vazgeçilmez olduğunun bilincindeyiz. Devletimizin ve milletimizin bizlerden beklediği ne varsa, vazife olarak kabul edip, icra edeceğiz”

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan: “Devletimizin ve milletimizin maddi manevi huzuru ve menfaatleri gözetilerek alınacak her kararda ve gerek masada diplomatik yollarla gerekse sahada askeri önlemlerle atılacak adımlarda, MÜSİAD olarak tüm imkan ve gücümüzle devletimizin ve halkımızın yanında olduğumuzu kesin ve net bir şekilde beyan ederiz.”