İtalya'daki koronavirüs ölümleri Çin'i geçti

İtalya bu sayıyla Çin'i geride bırakarak Kovid-19'dan dünyada en çok ölümün görüldüğü ülke haline geldi.

İtalya'daki koronavirüs ölümleri Çin'i geçti

İtalya’da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı, Çin’deki ölümleri geçti. Çin’de başlayan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgınında İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 3,405’e ulaştı

İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlere bugün 427 kişi daha eklendi. İtalya, ölüm sayısı 3 bin 405’e ulaştı. Bu sayı Çin’de hayatını kaybedenlerin sayısından daha fazla.

Çin’de başlayan Koronavirüs salgını İtalya’da 21 Şubat’ta görülmüştü.

İtalyan basınının aktardığına göre, Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

41 BİN VAKA

Borrelli, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 33 bin 190’a ulaştığını, buna ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının 41 bin 35 olduğunu belirtti.

Borrelli, dün 4 bin 25 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 415 artışla 4 bin 440’a çıktığını bildirdi. Sivil savunma yetkilisi, virüsün bulaşmasının stabil olduğunu belirterek, iyileşmelerdeki artışa dikkati çekti.

Borrelli, ölü sayısının düne göre 427 kişi daha arttığını ve toplam sayının 3 bin 405’e yükseldiğini belirtti.

İtalya bu sayıyla Çin’i geride bırakarak Kovid-19’dan dünyada en çok ölümün görüldüğü ülke haline geldi. Yeni tip koronavirüs salgınının ilk ortaya çıktığı Çin’de 3 bin 242 ölüm kayıtlara geçmişti.

13 SAĞLIK ÇALIŞANI DA HAYATINI KAYBETTİ

Koronavirüsle mücadele eden 5 doktorun bugün öldüğü ve yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısının 13’e çıktığı belirtildi.