İtalya’da restoran ve kuaförlerin açılışı 18 Mayıs’a çekildi

İtalya’da restoran, kafe ve kuaförler gelecek Pazartesi günü açılabilecek.

İtalya’da restoran ve kuaförlerin açılışı 18 Mayıs’a çekildi

İtalya’da 10 Mart’ta ülke genelinde uygulanmaya başlanan kısıtlayıcı tedbirler 4 Mayıs’ta kısmen gevşetilmişti. Restoran, kafe, kuaförler ve güzellik merkezlerinin açılış tarihi olarak ise 1 Haziran belirlenmişti.Bazı bölge yönetimleri, bu tarihi çok geç bularak açılış takviminin öne alınmasını talep etmişti.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre Başbakan Giuseppe Conte’nin dün akşam bölge yöneticileriyle yaptığı toplantıda restoran, kafe, kuaför ve güzellik merkezlerinin açılış tarihi 18 Mayıs’a çekildi.

Ancak ülkenin 20 bölgesinde salgının gidişatına göre farklı uygulamalara başvurulabilecek. Açılış kararı bölge yönetimlerinin yetkisinde olacak ancak salgının yayılması hızlanırsa merkezi hükümet yeniden kapama kararı alabilecek.

Başbakan Conte tarafından 26 Nisan’da imzalanan kararnameyle sağlık krizinde 4 Mayıs’tan itibaren “ikinci aşamaya” geçilmesi onaylanmıştı.

4 Mayıs’tan itibaren güvenlik kurallarına uyulması koşuluyla inşaat, üretim ve toptan satış faaliyetleri, cenaze törenleri yeniden başlamış, bireysel spor için park ve bahçeler açılmıştı.

Restoran ve kafelere ise 4 Mayıs’tan itibaren yalnızca paket servis izni verilmişti. Müze ve perakende satış yapan mağazaların açılışı içinse 18 Mayıs tarihi belirlenmişti.

Takım sporlarında antrenmanların da 18 Mayıs’ta başlamasına onay verilmişti.