İtalya salgında 3. aşamaya geçti

İtalyan basınının pandemi krizinde "3. aşama" olarak adlandırdığı bu dönemde, ülke içinde bölgeler arasındaki seyahatlere izin verilecek. Avrupa'dan İtalya'ya gelenlere de karantina uygulanmayacak.

İtalya salgında 3. aşamaya geçti

Avrupa’da koronavirüs salgınından ilk etkilenen ülke olan ve Mart başından bu yana kısıtlayıcı tedbirler uygulayan İtalya’da bugün seyahat yasakları kalktı.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre İtalyan basınının pandemi krizinde “3. aşama” olarak adlandırdığı bu dönemde, ülke içinde bölgeler arasındaki seyahatlere izin verilecek. Avrupa’dan İtalya’ya gelenlere de karantina uygulanmayacak.

10 Mart’ta ülke genelinde uygulanmaya başlanan kısıtlayıcı tedbirler 4 Mayıs ve 18 Mayıs’ta aşamalı olarak gevşetilmişti. Tedbirlerin gevşetilmeye başladığı bu dönem “2. aşama” olarak anılıyordu. Ancak ülke içindeki bölgeler arasında seyahatlere yalnızca zorunlu durumlarda izin veriliyordu. Bugünden itibarense vatandaşların hareket özgürlüğüne getirilen kısıtlamalar kaldırılıyor.

Öte yandan ülkenin farklı bölgelerinde, dışarıdan gelenlere yönelik farklı uygulamalara başvurulacak. Örneğin Sardinya adasına gidenlerin, kayıt yaptırmaları zorunlu olacak. Sicilya adasında da bu bölgeye özel bir cep telefonu uygulamasıyla kontrol ve takip yapılacak.

Hızlı tren yolcularının ateşi ölçülecek, ateşi 37,5 derecenin üzerinde olanların hızlı trenlere binmesine izin verilmeyecek.