İstismarın 'Usta'sı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta, CHP'nin 'yakında iktidar olacağız' iddiasına "Öyle bir senaryoda biz inanışımızı rahat yaşayamayacağımızı düşünüyoruz" diyerek yanıt verdi.

İstismarın 'Usta'sı

Yerel bir televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Leyla Şahin Usta, CHP’nin “iktidar olacağız” iddiasına ‘türban’ siyasetine sarılarak yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın “Türkiye, yakın zamanda yeniden CHP iktidarını görecek” ifadesi hatırlatılan Usta, şöyle konuştu:

“Öyle bir senaryoda önceki tecrübelerine bakarak biz inanışımızı rahat yaşayamayacağımızı düşünüyoruz. Aynı endişeleri ben de taşıyorum. Aslında milli ve yerli duruştan bahsederken bunu kastediyorum. Kendi insanını, vatandaşını görmeyip, farklı mihrak ve odaklar tarafından yönetilen bir partinin bu ülkeye hizmet etmesi, benim çıkarım için bir şeyler yapmasını beklemek hayal olur.

CHP ‘Biz iktidara gelirsek, başörtüsü yasağını yeniden başlatacağız’ demiyordur umarım. Açıkça bunu da söyleyemezler. Böyle bir iddiayla iktidar olamayacaklarını onlar da çok iyi biliyorlar. CHP’nin iktidara geleceği senaryosu kurulduğunda ben, açıkçası CHP’nin yine eski zihniyetine döneceğini düşünüyorum. Bu işten vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum.”

AKP HİÇ AYRIM YAPMAMIŞ

AKP olarak “rövanşist” bir duygunun içine bu zamana kadar hiç girmediklerini öne süren Usta, “Güçlüyüz, devleti yönetiyoruz’ diyerek bizim gibi düşünmeyen insanlara ayrımcılık ve haksızlık yapmadık. Yapan varsa da engel olduk.” iddiasında bulundu.