İstismarcı 'şeyh'in 42 yıla kadar hapsi istendi

Nurullah, baba F. A’ya “70 milyar sana feda olsun” demişti.

İstismarcı 'şeyh'in 42 yıla kadar hapsi istendi

12 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu için tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah hakkında istenen ceza belli oldu.

Uşşaki Tarikatı’nın liderinin istismarı örtbas etmek için küçük kızın babasına para teklif ettiği öğrenilirken, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı iddianamesini tamamladı.

Fatih Nurullah 2019 Temmuz ayından itibaren küçük kızı istismar etmeye başlamış, olayı öğrenen aileyi susturmak için ise aileden İBAN numarası isteyip, para teklif etmişti. Nurullah, baba F. A’ya “70 milyar sana feda olsun” demişti.

Uşşaki Tarikatı’nın lideri, gerçek adı Eyüp Fatih Şağban olan Fatih Nurullah, müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulundu. Skandalın patlak vermesinin ardından sahte şeyh tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatih Nurullah’ın müritleri ise şikayette bulunan küçük kızın babasına saldırdı ve omzunu kırdı.

Küçük kız çocuğu verdiği ifadesinde, “Ben annem ve arkadaşları ile birlikte Fatih’in yanına girerdim. Her girdiğimde beni yanağımdan ya da dudağımdan öperdi. Annem ve arkadaşları da bunu görürdü. Annem bu kişiyi Allah dostu olarak gördüğünden ve zarar gelmeyeceğini düşündüğünden bu hareketlere tepki vermezdi.” demişti.

İstismarcı ‘şeyh’ hakkında 42 yıla kadar hapis cezası istendi. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şağban hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 42 yıl hapis cezası istendi.