İstinye Park'tan vaka haberimiz üzerine 'rica'

Manifesto olarak İstinye Park AVM'deki Boyner mağazasında görülen virüs vakalarını ve sağlığından endişe eden Boyner çalışanlarının tepkisini sitemize taşıdık. Haberimiz üzerine açıklama yapan AVM yönetimi ise sitemizden hayli tuhaf bir "rica"da bulundu.

İstinye Park'tan vaka haberimiz üzerine 'rica'

Gazete Manifesto’da dün, mağaza zinciri Boyner’in İstinye Park’taki şubesinde çalışan 2 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıktığı bilgisini içeren bir haber yayınlamıştık. AVM emekçilerinin salgınla yüz yüze çalışmaya devam ettiğini gösteren bu vahim olayla birlikte haberimizde, virüsün bulaşması için çalışma ortamının hayli müsait olmasına rağmen mağaza yönetiminin şubede çok az sayıda kişiye test yaptırdığı ve bu durumun diğer çalışanlar arasında büyük tedirginliğe yol açtığı da yine bir çalışanın anlatımıyla yer bulmuştu.

İşte bu haberimiz İstinye Park AVM patronunu rahatsız etti. Ancak rahatsızlık sebebi ne Boyner emekçilerinin virüse yakalanmış olması ne de 170 kişinin çalıştığı mağazadaki diğer personelin virüse yakalanma ihtimali oldu.

Haber merkezimize iletişim danışmanları aracılığıyla bir yazılı açıklama gönderen İstinye Park yönetiminin rahatsızlığı, haberimizde ‘İstinye Park’ isminin geçmesi idi.

“Boyner çalışanlarında virüs çıkmasında kendilerinin bir sorumluluğu veya zafiyeti olmadığı”nı öne süren İstinye Park yönetimi, “sorun”u çözecek olanın söz konusu firma olduğunu belirtti ve haberde isimlerinin geçmesinin  “ticari itibarlarına zarar vereceği” gerekçesiyle kaldırılmasını “rica” etti.

YANITIMIZ

İstinye Park’ın okurlarımızla paylaştığımız “rica”sına kısa bir yanıt vermemiz gerekirse…

Sitemiz Gazete Manifesto’nun tarafı bellidir. Habercilik faaliyetlerimizi işçi sınıfının dünya görüşü ve çıkarları doğrultusunda yürütürüz. Covid-19 pandemisi gibi ezici çoğunluğuyla emekçileri vuran bir salgında da önceliğimiz kuşkusuz emekçilerin sağlığı, güvenliği ve refahıdır. Dolayısıyla haberlerimizde herhangi bir sermaye grubunun markasının adı, “ticari itibara suikast” amaçlı değil, emekçilerin sağlıklarına kast edilen bir konu olması nedeniyle ‘olay yeri’ olarak anılır. “Ticari itibar” kimileri için İstinye AVM’de bulunan mağazalarda çalışan binlerce emekçinin sağlığından daha önemli olabilir. Ancak Manifesto emekçilerin haklarını gözeten bir noktadan haberlerini sunmaya devam edecektir.