İşte 'patlamalara alışık' fabrikanın patronu: MÜSİAD yöneticisi, AKP destekçisi

Sakarya'da patlama sonucu onlarca işçinin yaralandığı fabrikanın sahibinin AKP ile yakın ilişkileri bulunuyor.

İşte 'patlamalara alışık' fabrikanın patronu: MÜSİAD yöneticisi, AKP destekçisi

Sakarya’da bugün patlama meydana gelen ve çok sayıda işçinin yaralandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası, MÜSİAD üyesi.

11 yılda üçüncü kez patlama meydana gelen fabrikanın yöneticisi Yaşar Coşkun da, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı olarak görev yapıyor. Firma sahiplerinin aynı zamanda AKP’li isimlerle de yakın ilişkileri bulunuyor.

Coşkun ve beraberindeki MÜSİAD heyetinin 16 Nisan referandumu öncesi AKP’ye yaptığı ziyaretle ilgili Sakarya Yenigün gazetesinde yer alan haberde şu ifadeler yer alıyor:

“Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, kendilerine “hayırlı olsun” ziyaretine gelenlere iade-i ziyaretini sürdürüyor. Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Kılıç ve Ak’a gerçekleştirdikleri 17. Genel Kurul toplantısına katılımlarından ve şubelerine “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundukları için teşekkür etti.

Referanduma ‘Evet’

Samimi ve nezih bir ortamda geçen ziyarette; 16 Nisan’da yapılacak olan ‘Başkanlık sistemi’ni de içeren anayasa değişikliği teklifi referandumda MÜSİAD olarak “Evet” vereceklerini AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ile AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak ve parti yöneticilerine bir kez daha vurgulayan Şube Başkanı Yaşar Coşkun; “Bu referandum ülkemiz için çok önemli. İşadamları olarak biz desteğe hazırız” dedi.”