"İstanbul'dan bütün illere virüsü taşıyacaklar"

Adıyaman, "Öyle açıklamalar yapılıyor ki sanki bitti bu iş, kalmadı. Biz bunların erken olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “normalleşme” adımları kapsamında 1 Haziran’dan itibaren birçok kısıtlamayı kaldırması kararına Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman’dan tepki geldi.

Prof. Adıyaman, Türkiye’de salgının devam ettiğini ama hiçbir şey olmamış gibi her şeyin eskiye döndüğünü belirterek “İstanbul’dan bütün illere bu virüsü taşıyacaklar” uyarısında bulundu.

Adıyaman, “İstanbul’da hiç mi hasta kalmadı. Bu 1182 yeni vaka nerede? Hastalığı taşıyanların yüzde 80’inin semptomsuz taşıdığını biliyoruz. Siz açtınız İstanbul’dan tüm illere ulaşımı. Bir nevi bu virüsü gönderebilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

65 yaş ve üzeri için süren kısıtlama için de konuşan Adıyaman, “65 yaş üstündekiler evde kalıyor, bunda da bir eşitlik yok. 65 yaşın üzerinde işletme sahiplerine sokak serbest. Bu istisna bile önceliğin ne olduğunu gösteriyor. Halk sağlığından öte başka bir şey var o da ekonomik çıkarların korunması.” dedi.

Tedbirlerin kaldırılmasının erken olduğunu belirten Adıyaman, “Öyle açıklamalar yapılıyor ki sanki bitti bu iş, kalmadı. Biz bunların erken olduğunu düşünüyoruz.” diye konuştu.