İstanbul'da yolcu otobüsü kaza yaptı

Kuzey Marmara Otoyolu'nda yolcu otobüsü yoldan çıkarak kaza yaptı.

İstanbul'da yolcu otobüsü kaza yaptı

İstanbul’da yolcu otobüsü kaza yaptı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nda yolcu otobüsü yoldan çıkarak kaza yaptı. Kazada hayatını kaybedenlerin olup olmadığı henüz bilinmezken, çok sayıda yaralı olduğu bilgisi ulaştı.

İstanbul Sarıyer’de Kuzey Marmara Otoyolu’nda bir yolcu otobüsünün yoldan çıktığının ihbarı üzerine, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin yaralıları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İlk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği kazada 26 kişi de yaralandı.

Karabük’ten İstanbul’a gelen yolcu otobüsü Kuzey Marmara Otoyolu’nda bariyeri aşarak üst geçide çarptı. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken 25 kişi yaralandı.

Kaza saat 06.15 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Eyüpsultan Çiftalan mevki Edirne istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece 00.00’da Karabük’ten aldığı yolcularla yola çıkan özel bir firmaya ait şehirler arası yolcu otobüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçtikten sonra otogara doğru giderken Eyüpultan Çiftalan mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile yoldan çıktı. Yaklaşık 100 metre yol kenarındaki toprak arazide ilerleyen otobüs beton üst geçidin ayağına çarptı.

Otobüsün köprü ayaklarına çarparak savrulması üzerine otobüsteki bazı yolcular dışarı fırladı. Bazıları ise otobüs içinde sıkıştı.

Kazada 5 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken; hastaneye kaldırılan yaralı 25 yolcudan 7’sinin daha hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, trafik kazasında 5 kişinin öldüğünü 25 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Karabük’ten İstanbul’a seyir halindeki bir şehirlerarası yolcu otobüsü, bugün saat 07.00 sıralarında, Kuzey Marmara Otoyolu’nda Çiftalan Köprüsü mevkiinde bariyerlere çarparak yoldan çıkmıştır. Olay yerine derhal Jandarma, Polis, 112 Acil Servis, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiştir. 112 Acil Servis ekiplerimizden alınan ilk bilgilere göre; kazada 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 3’ü çocuk, 7’si yetişkin 10 yolcumuzun durumu ağır olmak üzere, 25 yolcumuz hastaneye sevk edilmiştir. Kaza nedeniyle geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır”