İstanbul'da vakalar yeniden tırmanışta

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, kentte koronavirüs hastası sayısının son dönemde katlandığını söyledi.

İstanbul'da vakalar yeniden tırmanışta

Bu ayın ilk haftasında vaka sayısında azalmanın devam ettiği ve yakında bu sayının binin altına düşmesini beklediğini söyleyen İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, son açıklamasında ise hasta sayısının katlandığını söyledi.

Milliyet‘teki habere göre “Önceki döneme göre gelen hasta sayısının neredeyse iki katı kadar başvuru var. Gelenler içerisinde de ağır vakalar bulunuyor.” diyen Prof. Dr. Tükek, “Dikkat edilmezse sayı yükselir. Dün dışardaydım, maske takan görmedim. Takanlar da burun altı takıyor. Bunu bir türlü oturtamadık. Bakanlığın tüm uyarılarına rağmen insanlar önemsemiyor. Önemsenmezse eski rakamlara geri dönebiliriz.” dedi.

Etrafta hastalık taşıyan ama hastalığının farkında olmayan bir sürü taşıyıcı olduğunu söyleyen Tükek, “Hafif bir öksürük, bir boğaz ağrısını önemsemiyor. Basit gördükleri bu boğaz ağrısı koronavirüs olabilir. Dolayısıyla ev gezmeleri, bayramlaşmalar büyük sıkıntı olabilir.” ifadelerini kullandı.