İstanbul'da uyuz alarmı: İlaç kalmadı

Sağlık Bakanlığı suskunluğunu koruyor.

İstanbul'da uyuz alarmı: İlaç kalmadı

İstanbul’da yayılan uyuz salgını nedeniyle ecza depolarında uyuz ilacı kalmadı. Yetkililerin salgına ilgisizliği ise tepkilere sebep oldu.

İstanbul’da ortaya çıkan uyuz vakalarındaki artışın korkunç boyutlara ulaştığı iddia edildi. Artışın sebebi henüz bilinmezken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ciddi bir artış olmadığını iddia etti. Sağlık Bakanlığı suskunluğunu koruyor.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ise hastalığın ne kadar arttığına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nün araştırma yapması gerektiğine işaret etti.

Yetkililerin aksine uyuz vakasında artış olduğunu söyleyen Öztürk, “Şu anda ecza depolarında ilaç kalmadı. İl Sağlık Müdürlüğü sadece ‘artış yok’ diye açıklama yaptı. Ancak Sağlık Bakanlığı kendi başarısızlıkları gibi yansıyacağını düşündüklerinden açık bir şey ifade etmiyor. Vaka sayısı artış gösterdi, ancak ilaç temini noktasında sıkıntılar var” diye konuştu.

Öztürk, eczacıların ilaç yetiştiremediğini, kış aylarında görülen vaka hakkında geçmiş yıllara ait verileri bilmedikleri için kıyas yapamadıklarını da ifade etti.