İstanbul'da nikah daireleri kilitlendi

Salgın nedeniyle nikahlarını erteleyen çiftler, 'normalleşme'yle birlikte nikah için belediyelere başvurduğunda olumsuz yanıt alıyor.

İstanbul'da nikah daireleri kilitlendi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “normalleşme” sürecinde “Nikah salonlarının 15 Haziran’da, düğün salonlarının ise 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmet vermeye başlayacağını” açıklamasının ardından nikah dairelerine başvurular başladı.

Ancak nikah tarihi alabilmek için belediyeye giden çiftler, bu kez de nikah dairelerindeki yoğunlukla karşılaştı.

Normalde İstanbul’un birçok ilçesinde Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yoğunluk yaşanıyor. Genelde erken tarihlerde hafta sonu nikah için yer bulunmazken, bazı ilçelerde hafta içi nikah tarihi veriliyor. Nikah daireleri, önceliği pandemi döneminde nikahlarını erteleyen çiftlere veriyor. Ancak oluşan yoğunluk nedeniyle yaz aylarında nikahlarını kıydırmak isteyen çiftler, hafta sonu tarihlerine gün bulmakta zorlanıyor.

Çiftlerin başvurduğu Beyoğlu Belediyesi’nde haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayında nikah için gün bulmakta zorluk çekiliyor. Bu aylarda hafta sonu nikah tarihlerinin tamamının dolu olduğu belirtiliyor.