İstanbul'da koronavirüs mezarlığı

İstanbul Valiliği, yaşanan olağanüstü durum nedeniyle İBB'den mezarlık yeri tahsis etmesini istedi. İBB'de Beykoz Çavuşbaşı'nda bir bölgeyi tahsis etti.

İstanbul'da koronavirüs mezarlığı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin defnedilmesi için Beykoz’a bağlı Baklacı Mahallesi’nde bir bölgeyi mezarlık yeri olarak belirlediği öğrenildi.

Dost Beykoz‘da yer alan habere göre bu durum bölge halkında tedirginliğe neden oldu.

Çavuşbaşı Baklacı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım, bu alanın mezarlık olarak tahsis edilmesinin çok yanlış bir şey olduğunu ve yerleşim yerine yakın bir bölgenin tercih edilmesinin başka sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Muhtar Yıldırım, AKP Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün kanalıyla İBB ile irtibat kurulduğunu ve bu definler için daha uzak bir bölgenin tercih edilmesi gerektiğinin ilgili makamlara iletildiğini kaydetti.

10-15 DEFİN YAPILDI

Habere göre Yıldırım, “Anadolu Yakası’nda ölen hastalar için Baklacı Mahallesine mezarlık yapıldı. Ormanın içerisine yapıldı ve ağaçlar kesildi, kesiliyor. Bu bölge otobana çok yakın ayrıca Beykoz, Çekmeköy ve Ümraniye’nin birleştiği bir yer. Vatandaşımız bu mezarlığı burada istemiyor.” dedi.

Çavuşbaşı ve Çekmeköy’un sınır noktasında tahsis edilen mezarlık yerine definlerin başladığı ve dün itibariyle 10-15 arası definin yapıldığı belirtilirken, yine yer açma işleminin devam ettiği bilgisi verildi.