İstanbul'da kar başladı... AKOM'dan uyarı geldi!

İstanbul'da Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkili olması nedeniyle yüksek kesimlerde akşam saatlerinde kar yağışı yeniden başladı.

İstanbul'da kar başladı... AKOM'dan uyarı geldi!

İstanbul’da sabah etkili olan kar yağışı öğle saatlerinde durmuştu. Özellikle Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde kar yağışı yeniden başladı. Aydos’ta yağan kar vatandaşlar tarafından görüntülendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM 25 Ocak’a kadar sıcaklıkların mevsim normalleri altında olacağını belirtti. Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkili oluyor. Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ÖĞLE SAATLERİNDE DE YAĞMIŞTI

İstanbul’da Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkili olması nedeniyle Çatalca ve Silivri ilçelerine öğle saatlerinde kar yağdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamaya göre, İstanbul, güne 5 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları ve kuzeyli yönlerden soğuk esen rüzgarlı hava ile çok bulutlu, aralıklı sağanak yağmurlu bir gökyüzü ile başladı. İlerleyen saatlerde rüzgarın kuvvetini artırması, aralıklarla fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

RÜZGAR VE YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Şehir genelinde kuzeyli rüzgarlar alçak tabanlı bulutların oluşmasına, beraberinde aralıklarla hafif yağış geçişlerinin yaşanmasına ve sıcaklıkların da gerçeğinden 3-4 derece daha soğuk hissedilmesine neden oluyor.

MGM’DEN ANLIK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinden anlık olarak ilçe ilçe hava durumunu kontrol etmek için tıklayınız…