İstanbul'da Deniz Gezmiş adı yasak Nihal Atsız adı serbest!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde Maltepe'de bir parka ırkçı Nihal Atsız'ın adının verilmesi kabul edildi.

İstanbul'da Deniz Gezmiş adı yasak Nihal Atsız adı serbest!

İstanbul’un Maltepe İlçesi’ndeki Yalı Mahallesi’nde bulunan parka Türk ırkçısı Nihal Atsız’ın adı verildi.

Maltepe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İyi Partili Uluer Kaya’nın, Mart 2020 tarihli İBB Meclisi toplantısında, Hüseyin Nihal Atsız’ın hayatının büyük bölümünün Maltepe’nin Köyiçi bölgesinde geçtiğini belirterek önerge vermiş, önerge oy birliğiyle gündeme alınmıştı. Önergenin İBB Meclisi’nden geçmesiyle Yalı Mahallesi’ndeki parka Hüseyin Nihal Atsız adı verildi.

İyi Parti’nin Maltepe teşkilatının sosyal medya hesabından konuyla ilgili yayınlanan videoda desteklerinden dolayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür edildi.

YAĞMUR ATSIZ: DEHŞETLİ BİR KAFATASÇIYDI

Nihal Atsız’ın oğlu Yağmur Atsız, ‘Ömrümün ilk 65 yılı’ adlı kitabında babası Nihal Atsız’ın nasıl kafatası ölçtüğünü şöyle anlattı:

“Nihal Atsız dehşetli bir kafatasçıydı. Yakın çevresi, konu-komşu bir yana, hemen hiç tanımadığı insanların bile kafataslarını ölçer, kılı kırk yararak kesabını yapar ve o şahıslara mesela yüzde 37, onda dokuz mu yoksa ne bileyim yüzde 69 virgül dört oranında mı ‘Türk’ olup olmadıklarını tebliğ eder, oranı düşük çıkanlar için de dudaklarında daima birkaç ‘teselli-bahş’ kelime bulunurdu. Farz-ı muhal ‘Fakat fevkalade bir iradi cehid ve uyanık bir milli şuurla bu fıtri noksanınızı kısmen de olsa giderebilirsiniz’ gibilerden…”