İstanbul'da da hissedilen 4,2 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi yakınlarında saat 16.38'de 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi." denildi.

İstanbul'da da hissedilen 4,2 büyüklüğünde deprem

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen ve AFAD tarafından büyüklüğü 4.2 olarak açıklanan deprem, İstanbul’da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre Marmara Denizi açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul’da da yoğun bir şekilde hissedildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi yakınlarında saat 16.38’de 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.” denildi.

​Kandilli Rasathanesi ise söz konusu depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyurdu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, depremin ardından yaptığı açıklamada “AFAD Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 16.38 Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi açıklarında 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. İstanbul, Tekirdağ/ Marmaraereğlisi ve hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

“ÖNCÜ DEĞİL ANCAK UYARICI”

Depremin ardından Habertürk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Ahmet Ercan, beklenen 7 – 7.2’lik büyük depremin hangi fay kolunda olacağını gösterdiğini söyledi. Ercan, “İki kolda deprem beklentisi vardı. Tekirdağ ve İstanbul kolu. Bu deprem beklenen büyük depremin hangi kolda gerçekleşeceğini işaret etti. 1912’deki 7.4’lük deprem de bu kolda gerçekleşti. Bu deprem öncü değil ancak uyarıcı,” dedi.