İstanbul'da belediyeden 'kadınlara özel' plaj!

Beykoz Belediyesi halka açık plaja haftada 4 gün sadece kadınları alacak.

İstanbul'da belediyeden 'kadınlara özel' plaj!

AKP’li Beykoz Belediyesi, Riva’da revize ederek tekrar hizmete sunduğu Elmasburnu Tabiat Parkı’nın plajında kadın erkek ayrımcılığına gitti.

Plajda önümüzdeki hafta itibariyle haftanın 4 günü sadece kadınlara yönelik hizmet verecek. Salı Çarşamba Perşembe ve Cuma günleri sadece kadınların kullanabileceği plajda park girişinde ve restoranda çalışan personel de kadınlardan oluşacak.

Plaj hakkında bilgi veren Beykoz Belediyesi Sosyal Tesisleri Genel Müdürü Ayhan Kamburgil, “Anadolu yakasında bir ilk, bayanlara hizmet vereceğiz” dedi.

Belediye plaja giriş için yurttaşlardan ücret de alacak. Kişi başı giriş ücretinin 8,00 TL olduğu tesislerde şemsiye ve şezlong ise 10 TL’den kiralanacak.

İLÇENİN YÜZÜLEBİLİR TEK PLAJI

Belediyenin hem ücretli hem de ‘kadınlara özel’ yaptığı ElmasBurnu Plajı, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan analizlerde Beykoz’da suyu ‘iyi’ olarak derecelendirilen tek plaj olma özelliğini taşıyor. İlçede bunun dışında yine Riva’daki Su Ürünleri Plajının seviyesi ise ‘orta’ olarak açıklanmıştı.