İstanbul'da 7 kişilik bir aile, kira ödeyemedikleri için sokağa atıldı

İstanbul Esenler’de 7 kişilik bir aile, kira ücreti ödeyemedikleri gerekçesiyle sokağa atıldı.

İstanbul'da 7 kişilik bir aile, kira ödeyemedikleri için sokağa atıldı

Barınma hizmeti, su gibi, hava gibi ücretsiz olması gereken temel bir hak. Ancak milyonlarca yoksul yurttaş, sefalet düzeyindeki gelirinin önemli bir kısmını her ay bu ihtiyacını karşılamaya devam edebilmek için harcıyor. Bu geliri dahi elde edecek imkanı olmayanların ise yeni adresi sokaklar oluyor.

Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da yaşanan olay da “paran yoksa sen de yoksun” diyen düzenin sayısız sonuçlarından birini gözler önüne serdi. İstanbul Esenler’deki bir apartman dairesinde yaşayan Gurbet Çoltu ile 5 çocuğu ve torunu, yaklaşık 10 yıldır kiralık olarak ikamet ettiği dairenin 900 lira olan kira ücretini aylardır ödeyemiyordu.

Show Ana Haber’de yayınlanan habere göre, eşinden boşanmış olan ve herhangi bir geliri de olmayan kadına evi boşaltması için dava açan evsahibi, davayı kazandıktan sonra aileyi sokağa attı.

Yayınlanan görüntüde “Allah için kaç aydır yardımcı olduk. 1 senedir sabrettik zaten. Kira ödemiş mi kendisine soralım” diyen evsahibine Çoltu “Ödemedim değil, ödeyemedim. Param yoktu ki ödeyeyim.” diye yanıt verdiği görüldü.

Sokakta kalan Çoltu, devletten yardım beklediklerini söyledi.