İstanbul'da 3 gün kar ve fırtına bekleniyor

İstanbul’un, 6 Şubat Perşembe gününden itibaren soğuk, kar yağışlı ve fırtınalı bir havanın etkisine girmesi bekleniyor. Yetkililer, 3 gün süreceği tahmin edilen yağışlı hava boyunca sürücü ve yayaları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

İstanbul'da 3 gün kar ve fırtına bekleniyor

İstanbul’da 15 derecelere kadar yükselmesi beklenen hava sıcaklıklarının yarından itibaren kendisi gösterek soğuk ve yağışlı hava dalgasına yerini bırakacağı belirtiliyor.

Çarşamba yer yer kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek yağışların Perşembe sabah saatlerinden itibaren ise Pazar gününe kadar aralıklarla kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kentte hava sıcaklığının 6-10 Şubat tarihleri arasında mevsim normalleri olan 3-6 derece altında seyretmesi bekleniyor. İstanbul’da daha önce şehrin yüksek ve kırsal kesimlerine yağan kar yağışının, bu defa şehir merkezinde de “kürenecek kadar” kar örtüsüne neden olacağı belirtiliyor.

İstanbulluların Perşembe-Pazartesi günleri arasında oluşabilecek don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Yetkililer, mümkün mertebe toplu taşımanın kullanılması; muhtemel su baskını, göllenme, sel, taşkın, ağaç ve direk devrilmesi, çatı ve tabela uçması, soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması uyarısında bulunuyor.