İstanbul Valisi Yerlikaya emekçilerle dalga geçiyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbullulara ’48 saat hiç çıkma’ çağrısında bulundu ancak İstanbul’da 4,5 milyon çalışan işe gitmek için evden çıkmak zorunda.

İstanbul Valisi Yerlikaya emekçilerle dalga geçiyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbullulara ’48 saat hiç çıkma’ çağrısında bulundu.

İstanbul Valisi Yerlikaya, İstanbullulara ‘Evinde kal’ çağrısını yineleyerek ’48 saat hiç çıkma’ çağrısı yaptı.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Meydanlarımızı kuşlara, sahilimizi martılara bıraktık. Bu güzellikleri doyasıya yaşamak ve sevdiklerimizle paylaşmak için, sağlığın, ailen, sevdiklerin, İstanbul ve ülkemiz için ’48 saat hiç çıkma’, ‘ Evinde kal İstanbul.”

4.5 MİLYON İSTANBULLU İŞE GİTMEK İÇİN EVDEN AYRILDI

Yerlikaya önceki gün ”Fabrika çalışanlarını taşıyan servis araçları, çalışanların ikamet ettikleri yerden başka şehre yolcu taşımaları ile şehiriçi yolcu taşımacılığının devamı niteliğinde olan ancak il sınırlarını geçen minibüs taşımacılığı ‘şehirlerarası seyahat’ kısıtlamasından muaftır” açıklamasında bulunmuştu.

Market çalışanları, taksiciler, otobüs şoförleri, kargocular, kuryeler, büfe çalışanları, hayatı “eve” değil “işe” sığdırmak zorunda on binlerce kişi her gün işe gitmek için sokaklarda. Son açıklanan resmi verilere göre ülkede istihdamdaki kişi sayısı 28 milyon 529 bin. Bu kişilerin 19 milyon 315 bini ücretli olarak çalışıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre bu sabah İstanbul’da 4,5 milyon çalışan işe gitmek için evden çıkmak zorunda kaldı.