İstanbul Taksiciler Odası Başkanı'ndan İBB'ye: Siyasetin kaderini değiştirebiliriz

İBB’nin ‘İstanbul’a 5 bin taksi‘ projesine karşı çıkan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Biz Türkiye’de siyasetin de kaderini değiştirecek bir STK ve topluluğuz." dedi.

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı'ndan İBB'ye: Siyasetin kaderini değiştirebiliriz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “kiralık taksi” projesine İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’dan da “tepki” geldi.

Kiralık 5 bin yeni taksi projesini kabul etmediklerini belirten Aksu, “Biz kesinlikle kiralama sistemini kabul etmiyoruz. Bizim emeğimiz, sermayemiz tapumuz yok olur. Belediyenin öz malı olamayız. Biz bir İETT, tramvay, metrobüs değiliz. Devletten bu plakaları parayla satın aldık” dedi.

Konuyu Cumhurbaşkanı ve diğer ilgili bakanlara da anlattıklarını söyleyen Aksu, “Hepsine sesleniyoruz, bu proje emeğimizi, ekmeğimizi yok eder. Mağdur oluruz. Biz kiralama sistemini belediyenin öz malı olma sistemini kabul etmiyoruz. Devletimizin de bu konuda bize sahip çıkacağından eminiz.” diye konuştu.

İstanbul’da 17 bin 395 taksi bulunduğuna işaret eden İstanbul Taksiciler Odası Başkanı, “Biz Türkiye’de siyasetin de kaderini değiştirecek bir STK ve topluluğuz. Bir araç sahibiyle birlikte bir takside 3 kişi çalışıyor. 3 kişi çalıştığı zaman 52 bin çalışanımız var. Bunların da evde eşi ve çocukları ile beraber 250-300 bin kişilik bir aileyiz.” ifadelerini kullandı.