İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: 5 eczacı ve 1 çalışanı koronavirüs nedeniyle kaybettik

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, korona virüsü nedeniyle 5 eczacı ve 1 eczane çalışanının vefat ettiğini söyledi. Sarıalioğlu, "Bu zorlu süreçte halk sağlığını korumak adına korona virüse karşı en ön safta mücadele ediyoruz" dedi.

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sarıalioğlu: 5 eczacı ve 1 çalışanı koronavirüs nedeniyle kaybettik

14 Mayıs Eczacılar Günü nedeniyle İstanbul Eczacı Odası, Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

Törende konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, Türkiye’de bilimsel eczacılık eğitimine başlanmasının 181’inci yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Sarıalioğlu, “Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden koronavirüs nedeniyle maalesef bu 14 Mayıs’ı bayram havasında karşılayamıyoruz” dedi.

Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 5 eczacı ve 1 çalışanın vefat ettiğini aktaran Sarıalioğlu, “İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte eczacılık yeminimizin gereğini yerine getiriyor, halk sağlığını korumak adına koronavirüs karşı en ön safta mücadele ediyoruz. Sağlık çalışanı ve emekçisi olarak bu zorlu günlerde topluma umut ışığı oluyoruz. Maalesef bu mücadelede 5 meslektaşımızı ve 1 çalışma arkadaşımızı kaybettik. Acımız büyük, kaybettiğimiz arkadaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Sağlıkta dönüşüm programının eczacıları olumsuz etkilediğini belirten Sarıalioğlu, “Eczacılar olarak koronavirüsle mücadelenin dışında bir de ayakta kalma savaşı veriyoruz. Sağlıkta dönüşüm programı Türkiye’de ilacın ve eczacılığın üzerinden adeta silindir gibi geçti. Hegamonik baskılar, istihdam, nöbet güvenliği, internet satışları gibi pek çok sorunumuz var. Kamu otoritesinin artık bizi görmesini, sesimizi duymasını istiyoruz” diye konuştu.

Hükümetin meslek örgütlerinin seçim sistemini değiştirme hazırlığını eleştiren Sarıalioğlu, “Daha önce de gündeme getirildiği gibi meslek örgütlerinin bölünmesi, parçalanması, yönetimsel olarak zafiyete uğratılması konusunda planlamalar yapılıyor. Halbuki güçlü meslek örgütleri demokrasiyi de güçlendirir. Aynı şekilde güçlü bir demokrasi meslek örgütü üyelerinin hak arama mücadelesine olanak sağlar” dedi.