İşsizliği gizleme oyunu: TÜİK suç işlemeye devam ediyor!

CHP'li Ağbaba, TÜİK'in verilerine göre neredeyse çalışma çağında artış gösteren nüfus içerisinde hiç kimsenin çalışma istememiş durumda göründüğüne dikkat çekip "TÜİK suç işlemeyi bırakmalıdır" dedi.

İşsizliği gizleme oyunu: TÜİK suç işlemeye devam ediyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TÜİK’in bugün oranını yüzde 13.7 olarak açıkladığı 2019 yılı Aralık ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Ağbaba, Türkiye’nin mevcut işsizlik oranıyla AB üyesi ülkeler arasında Yunanistan ( %16,3) ve İspanya’nın ( %13,8) ardından üçüncü sırada olduğunu belirtti.

“AKP iktidarının 18 yıllık iktidarında ülkenin geldiği durum ne yazık ki bu.” diyen Ağbaba, işsizlik rakamlarını düşük gösterdiği öne sürülen TÜİK’e de tepki gösterdi.

Ağbaba şu ifadeleri kullandı:

“TÜİK veriler ile oynamayı bırakıp suç işlemeyi bir an önce bırakmalıdır. TÜİK işsizlik rakamlarında manipülasyona başvurarak suç işlemeye devam ediyor. Aralık ayında son bir yıldaki 15 ve daha yukarı yaştaki nüfustaki artış 973 bin. İşgücündeki artış ise 95 bin kişi. Bu verilere göre neredeyse çalışma çağında artış gösteren nüfus içerisinde hiç kimse çalışma istememiş durumda. Bu da demek oluyor ki aslında işsizlik oranımız daha yüksek seviyededir. Bu oranların hiçbir mantıkla izah edilebilecek bir yanı yoktur.”

TABLO HER GÜN DAHA DA KARARIYOR

TÜİK’in iktidarın basın bürosu gibi çalışmaktan vazgeçmesi ve ‘inandırma kurumu’ değil istatistik kurumu olduğunu hatırlaması gerektiğini söyleyen Ağbaba şöyle devam etti:

“Ayrıca kadın ve genç işsizliğinde karanlık tablo her geçen gün daha da artmaktadır. Genç işsizliği % 15’e yükselirken, 21 milyona yakın kadın hiçbir şekilde istihdamdan yararlanamadı. Bu durumun sorumlusu kim? Ülkeyi 18 yıldır yöneten, power point sunumla ekonomiyi düzeltme hayalinde olanlardır. TÜİK’i kendisine bağlayıp manipüle kurumuna çevirip zorla halktan her şeyin güllük gülistanlık olduğuna inanmasını bekleyenler inanmayanları da düşman olarak görenlerdir.”