İşsiz kalan 'Ak Trol'lerin tehdit ve hakaretlerini paylaştı

Gazeteci Selin Girit, Twitter'ın kararıyla kapatılan AKP'li hesapların tehdit ve hakaretlerini paylaşıp "Kimbilir ne paralar kazanmışlardı. Kişisel arşivden birkaç eserle anıyorum" dedi.

İşsiz kalan 'Ak Trol'lerin tehdit ve hakaretlerini paylaştı

Sosyal medya platformu Twitter, devletle bağlantılı bilgi operasyonu yapan toplam 32 binden fazla hesabı platformdan çıkardığını açıklamış, bu hesaplardan 7 binden fazlasının ise Türkiye’de AKP’nin gençlik faaliyeti ile ilişkili olduğu belirtilmişti.

‘AK Trol’ olarak tabir edilen sözkonusu sosyal medya hesaplarının Erdoğan ve AKP propagandası dışındaki işlerinden birinin de gazetecileri hedef gösterip tehdit eden paylaşımlarda bulunmak olduğu biliniyordu.

Bu tehditlere maruz kalan isimlerden biri olan BBC Türkçe muhabiri Selin Girit, bu hesaplardan daha önce kendisine gelmiş olan “Senin de ömrün bitmektedir, yakında hesap vereceksin”, “Devlete hainlik yapanın cezası ölümdür”, “Seni gördüğüm yerde burnunu kıracağım emin olabilirsin” gibi tehdit mesajlarını ve hakaretleri paylaştı.

Girit paylaşımında “Troller işsiz kalmış. Halbuki ne değerli hizmetleri vardı, ne özlü sözlü nadide paylaşımlara imza atmışlardı, yola yedi yıl önce ne tehditlerle çıkmışlardı. Kimbilir ne paralar kazanmışlardı. Kişisel arşivden birkaç eserle anıyorum. Selametle…” ifadelerini kullandı.