İsrail'de 'Mesih' bekleniyor

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman, koronavirüs salgınına karşı İsrail'in "Mesih" tarafından kurtarılacağını öne sürdü.

İsrail'de 'Mesih' bekleniyor

İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman, İsrail’de büyüyen koronavirüs salgınını durdurmak için ne yapıldığına ilişkin soruya akıl almaz bir cevap verdi.

Litzman, ülkede katıldığı bir programda, salgını durdurmak için alınan önlemlere ilişkin sorulan soruya, “Mesih’in gelip bizi kurtarması için dua ediyoruz.” dedi.

İsrail halkına sosyal mesafe ve kişisel temizlik konusunda da uyarılarda bulunan Litzman, “Tanrı bizi gözetliyor” dedi.

BreakingİsraelNews‘te yer alan habere göre, Litzman, bunun yanı sıra İsrail’in Fısıh’a (Fısıh Bayramı) kadar karantina altına alınma ihtimali sorulduğunda “Tanrı korusun! Dua ediyor ve Mesih’in Fısıh’tan önce gelmesini umuyoruz, çünkü bizim kurtuluşumuzun bir zamanı. Eminim Mesih gelecek. Tanrı’nın Çıkış sırasında bizi kurtardığı şekilde bizi kurtaracak ve biz özgür kalacağız. Mesih gelip hepimizi kurtaracak.” ifadelerini kullandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine göre; ülkede koronavirüs kaynaklı olarak şimdiye dek 2 kişi ölürken, tespit edilen korona virüs vaka sayısı ise 1.656’ya ulaştı.