İsrail askerlerinin saldırısı sonucu Filistinli gösterici öldü

Filistinli bir genç, Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde yaşanan olaylarda İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda boynundan vurularak hayatını kaybetti.

İsrail askerlerinin saldırısı sonucu Filistinli gösterici öldü

Filistinli bir genç, Batı Şeria’nın Tulkerim kentinde yaşanan olaylarda İsrail askerlerinin müdahalesi sonucunda boynundan vurularak hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine bağlı Kaffin beldesinde gösteri düzenleyen Filistinlilere İsrail askerlerince müdahale edildi.

19 yaşındaki Bedr Nidal Nafile adlı Filistinli genç, boynundan vurularak yaşamını yitirdi.

Filistinliler, başta Eriha kentinin girişi, Kalkilya kentinin Azzun ile Nablus’un Kefr Kaddum beldeleri olmak üzere Batı Şeria’nın birçok farklı bölgesinde cuma namazının ardından ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı ‘Yüzyılın Anlaşması’ barış planını protesto etmek için toplanmıştı.

İsrail güçleri protestocuları dağıtmak için gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz kullanırken, Filistinliler taş atarak karşılık vermişti.

TRUMP’IN ‘YÜZYILLIK ANLAŞMASI’ GERGİNLİĞİ ARTIRDI

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Beyaz Saray’da 28 Ocak’ta düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı Yüzyılın anlaşması planını kamuoyuna açıklamıştı.

Dün ve önceki gün de Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da toplam 4 Filistinli, İsrail askerlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybetmişti.