İspanya'da koronavirüs: 1 gün içinde 512 kişi hayatını kaybetti

İspanya'da son 24 saat içinde 512 kişi koronavirüs kaynaklı olarak hayatını kaybetti. Ülkede vaka sayısı da 7 bine varan artışla 40 bine ulaştı.

İspanya'da koronavirüs: 1 gün içinde 512 kişi hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınında Avrupa’da İtalya’dan sonra en büyük kayıp haberleri İspanya’dan gelmeye devam ediyor.

İspanya’da Kovid-19 ölü sayısı düne nazaran 512 artarak 2694’e, vaka sayısı 7 bine varan artışla 40 bine ulaştı.

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, salgınla mücadele ve dezenfekte için göreve çağrılan askeri ilkyardım birliklerinin, pek çok yaşlı insanı yataklarında ölüme terk edilmiş bir halde bulduklarını söyledi.

Robles, “Ziyaretlerinin bazılarında ordu, tamamen terk edilmiş yaşlı insanlarla karşılaştı, hatta bazıları yataklarında yaşamlarını yitirmişti” dedi.

Bu tarz ‘insanlık dışı’ bir tutumun hoş görülemeyeceğini vurgulayan Robles, sorumluluklarını görmezden gelen kişilere karşı yasal süreç başlatılabileceğini açıkladı.

“ÇARŞAMBA ZİRVE YAPACAK”

Öte yandan CNN International’ın haberine göre, Madrid Bölge Hükümeti üst düzey sağlık görevlisi Enrique Ruiz Escudero, ülkedeki vaka sayısının bu hafta sonuna doğru azalmaya başlamasını beklediklerini açıkladı.

Vaka sayılarının çarşamba günü zirve yapabileceğini dile getiren Escudero, “Bu hafta o ünlü ‘zirveye’ çıkacağımızı düşünüyoruz. Ardından yeni vakalar gördüğümüz ancak bir önceki günden az olan noktaya ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi.