İsmail Türüt buyurdu: Arif Sağ bölücüymüş, ırkçıymış

Gerici ve ırkçı çizgisiyle bilinen yandaş Türüt, Arif Sağ'ın başında bulunduğu MESAM yönetimi için "mezhepçilik ediyorlar, ırkçılık ediyorlar, bölücülük ediyorlar" dedi.

İsmail Türüt buyurdu: Arif Sağ bölücüymüş, ırkçıymış

Hrant Dink’in katili Ogün Samast’a ve Yasin Hayal’e şifrelenmiş övgüler düzdüğü “Plan Yapmayın Plan” isimli “şarkı”sıyla bilinen, 23 Haziran seçimleri öncesi de Binali Yıldırım için seçim şarkısı yapan İsmail Türüt, Çay TV’de katıldığı bir programda Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) 16. Olağan Genel Kurulu’na ilişkin “görüş”lerini paylaştı.

Türüt, “Recep Ergül kardeşimizi beğeniyorum, destekliyorum. Benim oyum da O’nundur. O’nun için uğraşacağım, çalışacağım. Buradan Karadenizli arkadaşlarımıza sesleniyorum. Recep’e destek verelim, çünkü özellikle Arif Sağ yönetimini kabul etmiyorum. Çünkü mezhepçilik ediyorlar, ırkçılık ediyorlar, bölücülük ediyorlar, kusura bakmayacaklar” sözleriyle Recep Ergül’e desteğini açıkladı.

Türüt’ün desteklediğini açıkladığı Recep Ergül, 2011 Genel Seçimleri’nde AKP’den Kars milletvekili aday adayı olmuştu. Ergül, “MESAM Değişim ve Adalet Grubu”nun liderliğini yapıyor.

MESAM’ın 16. Olağan Genel Kurulu, 27 Ağustos’ta Cevahir Kongre Merkezi’nde yapılacak.