İslamcılarda Fatih Tezcan 'isyan'ı: Hukuk çiğneniyor, ahlak tecavüze uğruyor

AKP'li Fatih Tezcan'ın son konuşmasındaki sözleri, hemen her gün bir başka muhalif kesimi insanlık dışı haberciliğiyle hedef alan Yeni Akit'in yazarının bile tepkisini çekti.

İslamcılarda Fatih Tezcan 'isyan'ı: Hukuk çiğneniyor, ahlak tecavüze uğruyor

Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik düşmanlığı kusan konuşmaları ve muhalefete yönelik tehditleriyle sık sık gündem olan AKP’li Fatih Tezcan, Youtube kanalında son paylaştığı videoda skandal ifadeler kullanıp “Biz bir daha sokağa çıkarsak eğer kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız? Karınızı, çocuklarınızı nasıl koruyacaksınız bizden? Erdoğan’ın bir damla kanına milyonlarca kan dökülür bu ülkede.” demişti.

Tezcan’ın bu sözleri AKP’den bir tepkiyle karşılaşmaz ve dahası yargıda da yine bir yanıt bulmazken, kimi islamcı çevreler içinde rahatsızlığa yol açtığı görüldü. Suriye’deki cihatçılara yakınlığıyla bilinen Haksöz grubunun önde gelen isimlerinden, Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, Tezcan’ın sözlerini “lanetlediğini ve reddettiğini” belirtti.

Alpay, Twitter adresinden şöyle yazdı:

“Böyle rezillikler ve çirkin provokasyonlar izzet ve şeref sahibi her Müslüman tarafından lanetlenir, derhal reddedilir. Hiç ama hiç kimsenin karısına ve çocuklarına hiç bir sebeple tasallut edilemez. Ahlaksız troller marifetiyle hukuk çiğneniyor, ahlak tecavüze uğruyor resmen.”