İskilipli Atıf AKP'de yaşıyor: 'O günü bekleyin...'

10 Kasım anmalarının Cumhuriyet düşmanı İskilipli Atıf'ın kemiklerini sızlattığını öne süren MEB Şube Müdürü'ne "kınama" cezası verildi. Bu ceza sonrası AKP'den ise "kemalist düzen yerle yeksan edilecek" tepkisi geldi.

İskilipli Atıf AKP'de yaşıyor: 'O günü bekleyin...'

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in İl Şube Sekreteri olan Ertuğrul Yıldız, geçtiğimiz yıl 10 Kasım’da, anma için yapılan paylaşımları kastederek, İngiliz destekli Teâli-î İslâm Cemiyeti kurucusu İskilipli Atıf’ın ve bir çok İslam aliminin “kemiklerinin sızlatıldığını” savunmuştu.

Tepki çeken sözleri üzerine Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün soruşturma başlattığı Yıldız’a “kınama” cezası verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısında ‘İslam alimi’ ifadesinin dolaylı şekilde “Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine hakaret” olarak nitelendirildiği belirtildi.

MEB MÜFETTİŞİNİ HEDEF GÖSTERDİ

Ancak Yıldız’a verilen kınama cezası AKP’yi rahatsız etti. AKP İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, İskilipli Atıf’ın zihniyetini aratmayan sözler içeren bir açıklama yaparak, Yıldız’la ilgili raporu hazırlayan Milli Eğitim müfettişini hedef gösterdi.

“Sizlerin elitist kemalist zihniyeti bir gün elbet yerle yeksan olacaktır. Bizlerin rahatsızlığını görmek için işte sizler o günü bekleyin” diyen AKP’li Lek, şu ifadeleri kullandı:

“Milletin değerlerini değersizleştirmek kimsenin haddine değildir. Milletin değerleri bir idarenin mahkemeye verdiği savunma metni ile değersizleştirilemez. Hiç kimse Şehid Âlim İskilipli Atıf Hoca üzerinden hadsizlik yapmaya kalkışmasın, bizlerin sabrını test etmesin tek parti resmi ideoloji ağzı ile konuşan herkese verecek cevabımız var.

Mesleğini idareciliğini şahsi ihtirasına, kinine kurban eden, hadsizlikte sınır tanımayıp bir İslam âlimini hainlikle yaftalayıp buradan emeline ulaşmak isteyen kim olursa olsun yönetici olamaz.

Herkes haddini bilmesi gerekir, Milli Eğitim Bakanlığının fitne, provokasyon, kargaşa temelli ve amaçlı bu rapor ve raporu düzenleyen müfettiş hakkında gerekli işlemi yapacaktır”