'İsimsizler Hareketi' soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15 kişi, 4 günlük gözaltı süresinin ardından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, 3 kişi ise AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutuklandı.

'İsimsizler Hareketi' soruşturmasında 3 kişi tutuklandı

İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Şehmus Kavak, Misli Cihan Şenleten ve Özgür Doğuş Erhan tutuklandı.

Aralarında yazar Temel Demirer’in de bulunduğu 24 kişi hakkında, 25 Eylül Cuma günü İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltı kararının ardından evlerine yapılan baskınlar sonucu 19 kişi gözaltına alınmış, Gazeteci Hakan Gülseven, aynı gün ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı. 18 kişinin 4 günlük gözaltı süresi dolduktan sonra emniyet ifadeleri alındı. Emniyet ifadeleri alınan 18 kişi Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi. 11 kişi savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

4 kişi adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edilirken 3 kişi ise ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ettikleri iddiasıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edilen 4 kişi yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.