'İsimsizler Hareketi' soruşturmasında 18 kişi adliyeye sevk edildi

İstanbul merkezli başlatılan 'İsimsizler Hareketi' soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden aralarında yazar Temel Demirer’in de bulunduğu 18'i adliyeye sevk edildi.

'İsimsizler Hareketi' soruşturmasında 18 kişi adliyeye sevk edildi

‘İsimsizler Hareketi’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 24 kişiden 18’i adliyeye sevk edildi. Avukatlar, aralarında gazeteci, yazar ve oyuncuların bulunduğu 24 kişinin, “terör örgütü üyesi olmak”, “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” ve “cumhurbaşkanına hakaret” iddialarıyla suçlandığını aktardı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 25 Eylül’de İstanbul’da 16 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alınmıştı.

SUÇ DUYURUSU, SUÇLAMA KONUSU OLMUŞ

Yazar Temel Demirer’in bilgisayarında çıkan ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde yaşanan yıkımlara ilişkin yapılan suç duyurusu dilekçesinin suçlama konusu yapıldığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar arasında avukat Tamer Doğan, Perihan Koca, Temel Demirer, Defne Halman, Hakan Gülseven ve Özen Kulaçoğlu gibi isimler yer alıyordu. Gazeteci Hakan Gülseven ise daha sonra serbest bırakıldı.