Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘İsimsizler Hareketi’ operasyonu: 24 gözaltı

Reklam

Sosyal medyada “İsimsizler Hareketi” adı altında provokatif paylaşımlarda bulundukları öne sürülen 24 kişi gözaltına alındı. Gazeteci Hakan Gülseven, Yazar Temel Demirer ve Taylan Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun “İsimsizler Hareketi” operasyonu altında gözaltına alındığı öğrenildi.

İsimsizler Hareketi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma neticesinde avukat Tamer Doğan, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) sözcüsü Perihan Koca, yazar Temel Demirer, gazeteciler Zeynep Kuray ve Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve oyuncu Defne Halman hakkında gözaltı kararı olduğunu duyurdu.

TEMEL DEMİRER’E GÖZALTI

Yazar Temel Demirer “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla bu sabah gözaltına alındı. Demirer’in gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.

GÜLSEVEN: YİNE GİDİYORUZ

Gazeteci Hakan Gülseven de İsimsizler Hareketi nedeniyle gözaltına alındı. Gülseven, “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Gülseven son olarak 17 Mayıs 2020 tarihinde Taylan Kulaçoğlu ile beraber “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Kulaçoğlu tutuklanırken, Gülseven serbest bırakılmıştı.

KULAÇOĞLU’NUN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine polis baskın düzenledi. Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun gözaltına alındı.

Bu sabah Twitter’dan paylaşım yapan anne Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor…” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu.

Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, “20 tane polis bastı, gözaltına alınıyorum evden” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 25 Eylül 2020 11:34 11:34

Reklam

Önceki Haberler

Sosyalist Liseliler: Tire Sosyal Bilimler Lisesi’ndeki bu gerici uygulamayı kabul etmiyoruz!

İzmir'de bulunan Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki gerici uygulamalara karşı Sosyalist Liseliler bir…

18 Nisan 2024 16:38

AKP’li Şamil Tayyar’dan Cumhurbaşkanlığı sistemine revize gelecek iddiası

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, 31 Mart seçimlerinde yenilgiye uğrayan AKP'de değişimlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı…

18 Nisan 2024 15:51

Savcılık solcuları ‘şeytan’ ilan eden gerici kitabın dağıtılmasını soruşturmayacak

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, 'sağcılar Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu' ifadelerinin yer aldığı Sezai Karakoç’un…

18 Nisan 2024 15:12

PUSULA | 31 Mart Yerel Seçimleri ve yanılsamalar

Yaklaşık 3 haftayı geride bırakan seçimlerde AKP’nin 22 yıl sonra ikinci parti olması ve CHP’nin…

18 Nisan 2024 10:59

2014’ten 2024’e bir muhasebe: Düzen muhalefetinin gölgesinde Türkiye solu

2014 seçimlerinde “AKP’nin ceset olduğu tespitini yapan” ama yanlışlanan TKP çizgisi dahil olmak üzere, 2023…

18 Nisan 2024 10:49

“Neo-CHP” yeniden umut olabilir mi?

Kurucu ideolojisi olan Kemalizmi de içerecek şekilde bir çatı partisi görünümü kazanan CHP, merkez parti…

18 Nisan 2024 10:43
Reklam