IŞİD'in 'komutan'ı yakalanma korkusuyla Türkiye'ye kaçmış

Suriye’nin Deyrizor bölgesinin IŞİD kontrolünde olduğu dönemde 'komutan'larından olduğu belirtilen H.K, Adana'da yakalandı.

IŞİD'in 'komutan'ı yakalanma korkusuyla Türkiye'ye kaçmış

Suriye’nin Deyrizor bölgesinin IŞİD kontrolünde olduğu dönemde ‘komutan’larından olduğu belirtilen H.K. ile ona yardım ve yataklık eden İ.K., polisin operasyonuyla yakalandı.

“Kaçak yollar”la Türkiye’te giriş yaptığını belirlenen H.K’nin, saklandığı adresi belirleyen ekipler, 29 Ekim günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’ndeki adrese operasyon düzenledi. Polis, H.K. ile ona yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen İ.K.’yi de yakaladı.

Deyrizor’da IŞİD’in ‘bölük komutanı’ olduğu ve Mısır, Fas, Tunus gibi ülkelerden gelen IŞİD’lilerin barınma, eğitim planlaması ve silahlı eğitim almalarını koordine ettiği öne sürülen H.K.’nin bu bölüklere gelen militanlara biksi, kalaşnikof ve tabanca eğitimlerinin yanı sıra canlı bomba olarak eğitilen militanlara bombalı yeleğin takılması ve kullanım yöntemlerini de öğrettiği öne sürüldü.

“TARIM İŞÇİLİĞİ” YAPMAYA BAŞLAMIŞ

Deyrizor’un kontrolünün YPG güçlerine geçmesi üzerine bir süre kentte saklanan H.K.’nin, yakalanacağı korkusuyla ailesiyle birlikte kaçak yollarla Türkiye’ye geldiği ve Adana’da tarım işçisi olarak çalışmaya başladığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K. ile İ.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.