IŞİD 'emir'leri İstanbul ilçelerinden çıktı

İstanbul'da 7 ilçede IŞİD 'emir' yapısı olduğu belirtilen kadrolarına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

IŞİD 'emir'leri İstanbul ilçelerinden çıktı

Türkiye İdlib’de Suriye ordusuna karşı ÖSO ve diğer cihatçı gruplara desteğini sürdürürken ülke içinde ise benzer gruplara yapılan operasyonların haberleri servis ediliyor.

İhlas Haber Ajansı kaynaklı habere göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah IŞİD’in İstanbul’daki faaliyetlerine yönelik yeni bir operasyon düzenledi.

Habere göre Türkiye’ye yasa dışı yollarla geldikleri tespit edilen 9’u Suriyeli, 1’i Iraklı ve 4’ü Türk olmak üzere 14 şüpheliyi teknik ve fiziki takiple izleyen emniyet güçleri, bu sabah özel harekat polisleri eşliğinde Küçükçekmece, Avcılar, Bağcılar, Esenler, Fatih, Kağıthane ve Esenyurt‘un da aralarında olduğu 7 ilçede 13 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Yakalanan IŞİD üyeleri, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Yakalananların IŞİD saflarında ’polis’, ‘emir’ ve benzeri düzeyde faaliyet gösterdikleri, kullandıkları sosyal medya hesapları üzerinden IŞİD yanlısı paylaşım ve propagandaya karıştıkları, çatışmalı bölgelerden gelen IŞİD üyelerine yardım ettikleri öğrenilirken, IŞİD tarafından gönderilen paraları İstanbul’da örgüt üyelerine dağıttıkları belirlendi.