İşgalci ABD Suriye'de kalmaya devam edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD'nin Suriye'de kalacağı belirtildi.

İşgalci ABD Suriye'de kalmaya devam edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Rojava’ya yaptığı ‘ziyaret’e ilişkin bir açıklama yaptı. ABD güçlerinin Suriye’de kalacağının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“James Jeffrey, 20 Eylül’de kuzey doğu Suriye’yi ziyaret ederek Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri, Kürtler arası birlik görüşmeleri heyeti, Yüksek Meclis Üyeleri ve Deyrezor bölgesindeki liderlerle farklı toplantılar yaptı.

Toplantılarda, özellikle IŞİD’e karşı savaşta örgütü sahada yok etmek için kendini feda eden Suriye halkının son yıllarda verdiği bir çok kurban hakkında ABD’nin bilgi sahibi olduğu ifade edildi.

Jeffrey, toplantılarda IŞİD’i tamamen yok olduğuna emin olmak ve özgürleştirilen bölgelere insani yardımlar ulaştırmak için koordinasyon ve ortak çalışmanın devamlılığının gerekliliğine vurgu yaptı.

Jeffrey ABD’nin ortaklarıyla birlikte çalışmak ve IŞİD’in yeniden güçlenmesini engellemek için askeri ve sivil örgütleme çalışmaları ve ayrıca 2254 sayılı karar gereği Suriye’de barışçıl bir çözüm bulunması amacıyla bölgede kalacağını vurguladı.”