İşçilerden Güven Boya hakkında suç duyurusu

Güven Boya İplik Fabrikası’nda sendikalı oldukları için yoğun baskı ve tehdite maruz bırakılan işçiler, fabrika yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. DİSK Tekstil üyesi işçileri, “Sendika anayasal haktır, bunu engellemek suçtur!” dedi.

İşçilerden Güven Boya hakkında suç duyurusu

DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası Antep Bölge Temsilciliği, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) işçilerin örgütlenme haklarına karşı yapılan saldırılara ilişkin Güven Boya İplik Fabrikası yönetimi hakkında Antep Adliyesi’ne suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasında, “İşçilerin sırtından, işçilerin emeği ve alın teri sayesinde elde ettikleri paranın ve zenginliğin sağladığı güçle her türlü suçu işleme özgürlüğüne sahip olan, hükümet ve yerel yetkililer tarafından korunan, kollanan ve ölümlerine sebep olmak da dahil, işçilere karşı işledikleri bütün suçlara göz yumulan OSB patronlarının hak-hukuk, kural ve yasa tanımayan pervasızlığına ve işçilere yaşattıkları bu zulme artık yeter demek için toplandık” denildi.

”EN AZ 11 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ”

Gaziantep (OSB) patronlarının pandemi koşullarını bile işçilerin kazanılmış haklarını gasp etmek ve sömürü koşullarını daha da ağırlaştırmak için fırsata çevirdiği belirtilen açıklamada, alınan önlemler ve yasakların çoğunun, sermayenin çarkları dönsün, patronlar kar etmeye devam etsin diye fabrikalar için uygulanmadığı vurgulandı. İşçilerin koranavirüs nedeniyle hayatını kaybetmeye devam ettiği hatırlatılırken, üretime ara verilmediği ve bu nedenle Başpınar OSB’deki fabrikalarda en az 11 işçinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

”İŞÇİ VE SENDİKA DÜŞMANLIĞINA SON VERİN”

DİSK Tekstil’den önceki gün yapılan açıklamada, Güven Boya’daki sendikalı işçilerin zorla e-devlet şifrelerinin alındığı, hatta evlerine gidilerek ailelerinin tehdit edildiği belirtilmişti. Sendika temsilcileri ve işçiler, başta zorla e-devlet şifrelerini alan ve evlerine giderek ailelerine baskı uygulayan fabrika müdürü Mehmet Aydemir olmak üzere, yöneticiler hakkında son altı ayda ikinci kez suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde yapılan eylemde konuşan DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, bir yıldır üyelerine yönelik baskıların son bulması için fabrika yönetimi ile onlarca kez görüştüklerini, buna karşın işçi ve sendika düşmanlığının artarak devam ettiğini söyledi.

Türkmen, “Biz işçiler patronların kölesi değiliz. Güven Boya’nın patronları olan Uslu ailesine buradan bir kez daha sesleniyoruz, işçi ve sendika düşmanlığına bir an önce son verin. İşçilerin yasal ve anayasal hakkı olan sendikal örgütlenme hakkına saygı gösterin” dedi.

Türkmen, bu çağrılarının yanıtsız kalması durumunda önümüzdeki haftadan itibaren fabrika önünde eylemlere başlayacaklarını duyurdu.