'İş beğenmezliği' işverenlere soracakmışız!

Türkiye'de asıl sorunun işsizlik değil, 'iş beğenmemezlik' olduğunu savunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, tepki çekmesi üzerine yaptığı açıklamada sözlerini savunmaya devam etti.

'İş beğenmezliği' işverenlere soracakmışız!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu, Türkiye’de asıl sorunun işsizlik değil, ‘iş beğenmemezlik’ olduğunu savunduğu sözleriyle büyük tepki çekmişti.

Karaloğlu, büyük tepki çekmesi üzerine yaptığı açıklamada durumun teyit edilmesini isteyenlerin konuyu patronlara sorabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya bir mektup gönderen Karaloğlu, toplantıda, “işsizlik ve mesleksizlik meselesini tarif eden; hedefler öneren, konunun paydaşlarıyla ortak çalışmayı teşvik eden bir konuşma” yaptığını belirtip şu ifadeleri kullandı:

“Konuşmamdan bir cümle bağlamından koparılarak, iyi niyetli olmayan bir şekilde haberleştirildi, sosyal medyada paylaşıldı. Yanlış yorumlandığı halde o cümle de işsizlik meselesinin bir boyutunu ifade eden bir gerçektir. Bu gerçeği çevrenizdeki işverenlere sorarak siz de teyit edebilirsiniz.”