Irkçı sporcu Rıza Kayaalp bakanlık müşaviri yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Spor Müşavirliğine, olimpiyat ikincisi ve Dünya ile Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp atandı. Kayaalp, Gezi direnişi sırasında yaptığı ırkçı ve küfür içerikli paylaşımlarıyla hatırlanıyor.

Irkçı sporcu Rıza Kayaalp bakanlık müşaviri yapıldı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Gençlik ve Spor Bakanlığında açık bulunan Spor Müşavirliğine milli güreşçi Rıza Kayaalp atandı.

Rıza Kayaalp, 2013 Haziran Direnişi sırasında Twitter hesabından eylemlere karşı AKP lehine paylaşımlarda bulunurken kullandığı ırkçılık ve nefret kusan ifadeleriyle hatırlanıyor.

İşte Kayaalp’ın yazdığı o tweetler:

“Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş taksimi işgal ettik türkiyeye rahatça hakaret edebiliyoruz diye, yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara”

“sandık kalkmadı arkadas istemiyorsan verme oyunu, yakip yıkmaya ne gerek var devletin milletin malindan ne istiyorsunuz…”

“Sizin yaptıgınız eylemi s…. Vatan hayinleri.”

“rizeşi kardeslerimize hellel olsun fitnecilere fırsat vermediiler.”

“mesele başbakan’ı karşılamak degil arkadaş. Hala anlamadın mı? Gel hadi” hava alanı yolunda…:)”

“yazıklar olsun size ermenilere bıraktınız meydanı allah belanızı versin eylemci capulcuları.”

CEZA ALMIŞTI

Rıza Kayaalp’e Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’nden (FILA) ceza gelmişti. Kayaalp, ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 6 ay müsabakalardan men edilmişti.